Kes on häkkerid? Kuidas saada häkkeriks?


https://www.knowledgehut.com/blog/security/enumeration-in-ethical-hacking

Millistena kujutavad inimesed häkkereid ette? Kas nohikutena või veidrikena? Kas patsiga poisteks, kes on suunatud inimeste eest peitu keldrisse? Kas inimestena, kelle sotsiaalsed suhtlemise oskused on selgelt puudulikud või ebameeldivad? Sellistena tõepoolest võitakse häkkereid ette kujutada.

Tihti võitakse häkkereid ajada segamine kräkkeritega. Olgu juba kohe ära mainitud, et häkker ei tegele tegevustega, mille eesmärk on teistele kahju tekkida või teenida omakasu. Need omadused ja sihid kuuluvad inimestele, keda täpsemalt nimetakse kräkkeriteks. Häkker on oma tegemistes alati eetiline.

Algusues nimetatud inimesi on häkkerite seas kindlasti palju, kuid mitte ainult. Häkkerite koolkonna moodustavad palju laiema karakteri skaalaga inimesed.


Toome mõne näite ka. Tean isiklikult hästi ühte inimest, kes on otseses mõttes elupõhnet häkker. Kuid kes peale IT valdkonna kõrval on veel professionaalne sukeldumise ja langevarju instruktor, aktiivne sportlane ning miljon ametit veel. Samuti on ta meeldiv suhtleja ning oskab elu nautida. Kas mitte üsna vastupidine näite, mida tavaliselt häkkerist arvatakse. Ning neid näited oma saaksin veel tuua


Päris häkkereid on laia spektriga isikud. Tegemist on laia silmaringi ja intelligentsete omadustega inimesed. Toon välja kõned omadused, mis kinnitavad minu väidet.


Hea keeleoskus. Kas võib tunduda ootamatu. Kuid tõesti häkkerid on hea kirjutamise oskusega. Nad rääkivad keelt hästi, on kirjakeeles korrektsed ja täpset. Sealhulgas loevad palju ka ilukirjandust.


Missioon. Häkkerite siht ei ole midagi võtta ega lõhkuda (kuigi esmalt võib nii tunduda), vaid hoopis luua midagi kasulikku ning teistele anda. Heaks näiteks on avatud lähtekoodiga projektid, kus kõik häkkerid annavad ja jagavad oma oskusi ja aega. Nad ei ole isekad ega omakasu tagaajajad. Sealhulgas on nende hulgas oluline koostöö ning vabatahtlikku töö printsiibid.


Disiplineeritud. Häkkerid suudavad olla pühendunud ning ennast kontrollida. Nad ei laiskle ega lase enda tööd teistel ära teha. Nad teavad kuidas teha kõvasti tööd, et jõuda sihile.


Loovad. häkkerid hindavad kunsti, kas siis sõnalist, muusikalist või mõnda muud kunstivaldkonda. Paljud elupõhilised IT-häkkerid tegelevad muusikaga, kirjutamisega või näiteks võistluskunstiga. Selline tegevus aitab neil õppida, end paremini väljendama.


Neid kõiki omadusi on ka mainitud  Eric S. Raymond poolt kirjutatud dokumendis "How To Become A Hacker". Antud kirjutis on kasulik inimestele, kes soovivad end häkkerite mõttemaailmaga paremini kurssi viia. Samuti dokumenti läbi töötamine on kasulik ka uutele häkkeritele, sest see aitab enda mõttemaailma seada õigele suunale.


Referentsid:

Kuidas saada häkkeriks (Hacker-HOWTO)





Comments

Popular posts from this blog

Teenuste kättesaadavus

Noppeid IT ajaloost