Tugilahendused Apple poolt.


https://www.appsforall.com.au/blog/2019/7/9/big-wins-for-accessibility-in-ios-13-and-macos-catalina

Maailmas on umbes 1 miljard erivajadusega inimest. See on 15% kogu maa elanikest. Seega arvestades suurt inimeste arvu, kes vajavad abistavaid tugilahendusi seadmete tarbimiseks, pole üldse üllatav kui palju on loodud eritarkvara.

Mul isiklikult ei ole otsest vajadust tugitarkvara kasutamiseks. Kuid siiski loodud tugilahendused on abiks kõigile, sest need lihtsustavad igapäevaselt seadmete kasutamisest. Olen olnud viimased 13. aastat Apple kasutaja ning väga rahul nende poolt tehtud pingutustega, et aidata erivajadusega inimesi.

Näiteks iPhone'i juurdepääsetavuse funktsioonid hõlmavad nägemist, kuulmist, füüsilisi ja motoorseid oskusi ning haridusseadeid, mis võimaldavad mitmesuguste vajadustega inimestel kasutada iPhone'i ümbritseva maailmaga hõlpsamaks suhtlemiseks.

Siin on mõned tehnoloogiaad, mis on Apple seadmetesse sisse ehitatud:

VoiceOver. See sisseehitatud tööriist pimedate või nägemispuudega inimeste jaoks mõeldud, mis loeb ekraanile ilmuvaid asju ette ning järgib silte, mida mobiilirakendused ja veebirakendused neile annavad. Samuti see võib ära tunda piltide ja fotode kirjeldusi.

Värvide teisendamine muudab telefoni kontrastsuse loomiseks kuvari väärtusi. See tuleb kasuks, kui soovite musta ekraani lihtsalt sellepärast, et see on silmade jaoks lihtsam või soovite voodis lugedes vähem heledust.

Luup. See tööriist võib olla suurepärane restoranide jaoks või kusagil mujal, kus vähese valguse korral on väike tekst. „Luubi” lubamine muudab teie telefoni kaamera suurendusklaasiks. 

„Loksuta tagasivõtmiseks” see võimaldab tagasi võtta viimased muudatused, kui telefon tajub, et kasutaja on kirjutanud hunniku juhuslikke klahvide vajutuse kaudu. 

Heli tuvastamine Kas poleks lahe, kui teie telefon saaks teatud helisid kuuldes märguande kuvada? Nagu suitsuhäire, koera haukumine, mikrolaineahju helistamine või uksekella helin? See on mõeldud selleks, et kurdid kasutajad oleksid paremini teadlikud helidest, millele neil võib tekkida vajadus oma keskkonnas reageerida, kuid tõenäoliselt hindavad seda kõik, kellele meeldib kodus kõrvaklappe kasutada, kui nad töötavad või chillivad.

Ajaveebi postitus toob välja ainult mõned Iphone'i sisseehitatud tehnoloogiad. Tegelikult on neid kordades rohkem. Nii mõnedki on mul isiklikult kasutusel igapäeva elus, et hõlbustada seadmete kasutamist.

Referentsid:
https://www.apple.com/accessibility/

Comments

Popular posts from this blog

Kes on häkkerid? Kuidas saada häkkeriks?

Teenuste kättesaadavus

Noppeid IT ajaloost